Jacob Sparre Andersen

Blokken

På et tidspunkt tidligt på sommeren lod jeg mig provokere af et spørgsmål om der kun fandtes et blog-program, der kunne aktiveres direkte fra en eller anden grafisk brugergrænseflades panel (jeg tror det var KDE). Nu bruger jeg ikke KDE, og jeg blogger (bloggede) heller ikke rigtigt, men jeg skrev alligevel et lille værktøj, der kunne gøre det lettere for mig at smide små notater op på mit websted.

Programmet har jeg (innovativ som jeg er ;-) kaldt blokken. Det kan dels kaldes fra kommandolinjen og dels aktiveres med et par tastetryk (i min FVWM-opsætning: Shift-Esc, l, n). Da jeg typisk bruger fire timer om dagen på at sidde i et tog uden internetforbindelse, kræver blokken ikke at man er på nettet, når man skriver/retter sine notater. Udgivelsen af notaterne er en separat proces (i min FVWM-opsætning: Shift-Esc, l, u), der fint kan vente til man får forbindelse til sin webserver.

Hvis man er utålmodig, kan man vælge at se en prøve på den genererede webside allerede inden den er udgivet.

Programmet genererer et opdateret RSS-feed hver gang man udgiver et eller flere ark.

De der har mod på at prøve (endnu?) et blog-program, er velkomne til at hente blokken-20071012.zip. Der er også en lille brugsanvisning til programmet.


Et hurtigt hack

Hvis man er meget utålmodig efter at få genereret en HTML-udgave af sit RSS-feed, kan denne kommando strengt taget løse opgaven:

perl -lpe 's/^[<](\/?)rss.*[>]/<$1html>/;
      s/[<](\/?)item[>]/<$1li>/;
      s/^  [<]title[>](.+)[<]\/title[>]/<h2>$1<\/h2>/;
      s/[<]link[>](.+)[<]\/link[>]/<a href="$1">$1<\/a>/;
      s/[<](\/?)description[>]/<$1p>/g;
      s/[<]pubDate[>](.+)[<]\/pubDate[>]/<p>First published: $1<\/p>/g;
      s/^.*[<]managingEditor[>].+$/<ul>/' feed.rss2 \
 | egrep -v '[<][/]?channel[>]' \
 | tidy \
 > feed.html

(men det er ikke smukt)


God fornøjelse.


Først udgivet: 2007-07-29 • Senest opdateret: 2009-10-12

EDBForskningLEGOTegneserier


Curriculum vitaePublication list

JSA Research & Innovation • Jægerparken 5, 2. th. • 2970 Hørsholm • Danmark

jacob@jacob-sparre.dkwww.jacob-sparre.dk